KORPISENKOTI

   KORPISENKOTI   

Palvelupäällikkö, tehostettu palveluasuminen Korpisenkoti
Maarit Suokonaho
ts. palvelupäällikkö Maria Lehto
Puh. 044 491 4334
maria.lehto(at)kauhajoenvanhaintuki.fi

Hoitajat
Karhula (E-koti)
puh. 0400 376 591

Otsola (F-koti)
puh. 0400 376 592

Kontiola (G-koti)
puh. 0400 376 593

Korpisentie 8
61850 Kauhajoki

Korpisenkoti on Kauhajoen Vanhaintuki ry:n ylläpitämä  muistisairaille tarkoitettu tehostetun palveluasumisen palvelukoti, joka sijaitsee ns. Toivakan alueella n. 2 km keskustasta. Meillä on 34 asukaspaikkaa, joista 4 on lyhytaikaiskäytössä. Meille on mahdollista tulla asukkaaksi Suupohjan LLKY:n sijoittamana.

Toimintamme tavoitteena on, että asukkaalla on kodikas ja turvallinen olo palvelukodissamme.  Jokaisella asukkaalla on oman näköisensä koti,  viihtyisä ja valoisa omin tavaroin sisustettu asunto, jossa on oma WC- ja suihkutila. Neljä huoneista on tarkoitettu kahdelle hengelle. Asukkaalla on oman asuntonsa lisäksi käytettävissä myös viihtyisä yhteinen ruokailu- ja oleskelutila, kodin sydämessä tapahtuu ruokailun lisäksi muuta ohjattua toimintaa, yhdessäoloa. Sauna lämpiää tarvittaessa.

Korpisenkodissa kohtaamme asukkaan yksilönä, omana itsenään. Jokaisella asukkaalla on omahoitaja. Asukkaan saama hoito perustuu yksilölliseen hoito-, palvelu- ja kuntoutumissuunnitelmaan. Palvelukodin arki muodostuu päivittäisistä toimista, hoitajat avustavat asukasta tarpeen mukaan pesuissa, pukeutumisessa, liikkumisessa ja ruokailussa, kuitenkin kannustaen toimimaan itse omien voimavarojensa mukaisesti.

Yhteisöllisyys ja yhdessä tekeminen ovat vastalääkettä laitostumiselle ja yksinäisyydelle. Ohjatun viriketoiminnan lisäksi kodin ulkopuolelta tulevat vieraat ja esiintyjät tuovat sisältöä ja piristystä Korpisenkodin arkeen. Asukas voi osallistua toimintaan ja tilaisuuksiin omien voimiensa ja mielenkiintonsa mukaisesti. Myös lepo ja omassa rauhassa oleminen on tärkeää. Sukulaisilla ja ystävillä on mahdollisuus vierailla Korpisenkodissa milloin tahansa, varsinaisia vierailuaikoja ei ole.

Asumaan voi tulla Suupohjan peruspalveluliikelaitoskuntayhtymän maksusitoumuksella.